Teräskaiteet ja henkilösuojakaiteet

Teräskaiteet sopivat käytettäväksi useissa eri käyttötarkoituksissa. Esimerkkejä käyttökohteista ovat kaiteiden käyttö henkilösuojakaiteina ja törmäyskaiteina. Törmäyskaiteita käytetään muun muassa parkkihalleissa suojaamaan seiniä ja kiinteitä rakenteita kuten putkia. Henkilösuojakaiteet ovat nimensä mukaisesti tarkoitettu suojaamaan ja auttamaan henkilöiden kulkua.

Esimerkkejä teräskaiteiden käyttökohteista

  • Pinnakaide portaikkoihin
  • Kulkukaide esimerkiksi pyörätuoliluiskiin
  • Terassien teräskaiteet
  • Ohjainkaide ohjaamaan ihmisvirtaa esimerkiksi lentokentillä tai erottamalla tasoeroja sisältäviä tiloja toisistaan
  • Käsijohteet

Suunnitellaan tarkoitukseesi sopivat teräskaiteet

Tyypillisiä teräsputkikaidemalleja on 40mm ruostumaton putkikaide, joka sopii sekä ulko- että sisätiloihin on tyylikäs ja moderni eikä vaadi huoltotoimenpiteitä pintakäsittelyn suhteen. Vastaavaa kaidetta voidaan tehdä myös tavallisesta teräksestä ja pintakäsitellä sinkityksellä tai maalaamalla, jolloin saadaan kuhunkin kohteeseen sopiva sävy. Teräskaiteet voidaan kiinnittää joko suoraan seinään tai erillisillä kiinnitystolpilla. Loimaan konepaja toimittaa teräskaiteet asiakkaan tarpeisiin standardimalleilla tai räätälöiden asiakkaan mallilla.

Kaiteiden turvallisuus

Eräs teräskaiteiden tärkeä ominaisuus on turvallisuus. Laki vaatii ohjainkaiteen, kun tasoero on 45 cm tai enintään 75 cm. Tätä korkeammissa tasoeroissa voidaan käyttää paremmin suojaavaa pinna- tai verkkokaidetta.

Henkilösuoja- ja teräskaiteet ovat tärkeä osa turvallisuutta. Loimaan Konepaja Oy valmistaa suojakaiteita jokaiseen tarpeeseen.

Ota yhteyttä ja kysy lisää

On kaidetarpeesi millainen tahansa ota yhteys Loimaan konepajaan, niin mietitään yhdessä hyvä ja toimiva ratkaisu tarpeisiinne.

Markku Peltola
0400 615 706
markku.peltola@loimaankonepaja.fi

Toteutimme Helsinkiin valmistuneeseen Gullkronan-seniorikerrostaloon porraskaiteet, parvekekaiteet sekä ikkunakaiteet.