Polyureapinnoitus

Polyureapinnoitus on kaksikomponenttinen, erikoislaitteistolla kuumana ruiskutettava pinnoite, joka kestää kävelyn ja vesisateen jo minuutin kuluttua. Se on elastinen pinnoite ja täyttää halkeamat sekä sallii alustan elämisenkin. Mm. jo ikääntyneiden vesikattojen pinnoituksiin polyureapinnoitus on voimakkaasti yleistymässä oleva saneeraustapa.

Polyureapinnoituksen ominaisuuksia:

  • Korkea mekaaninen kestävyys , iskunkestävyys, kemiallinen ja lämmönkestävyys.
  • Kovettuu sekunneissa ja on päälle maalattavissa. Pinnoite on yleensä 2-3 mm paksuinen ja kestää kävelyn ja vesisateet jo minuutin kuluttua.
  • Pinnoitteen tekninen käyttöikä jopa 25 vuotta

Polyureapinnoitus sopii eri pinnoille

Polyureapinnoitus sopii loistavasti lähes kaikille kattomateriaaleille kuten pellille, bitumille ja tiilelle.
Katoilla pinnoite voidaan ruiskuttaa vanhan vesikatteen päälle. Läpivientien juuret ja kattokaivot ym. rakenteet voidaan ruiskuttaa täysin saumattomaksi kokonaisuudeksi kattopinnoitteen kanssa. Pinnasta tulee täysin vesitiivis ja saumaton.

Teollisuudessa soveltuu monille eri pinnoille kuten säiliöt, rakennuksen lattiat, seinät ja katot. Erinomainen menetelmä korroosiosuojaukseen. Voidaan tehdä uusille ja myös vanhoille kohteille pidentäen huomattavasti niiden käyttöikää.

Säiliöiden pinnoittamiseen polyurea soveltuu erinomaisesti, sillä se kestää monia kemikaaleja ja teollisuuden nesteitä, kuten laimennettuja epäorgaanisia happoja : rikki-, typpi-, kloorihapot. Se soveltuu myös jätevesien, polttoaineiden, liuottimien, alkoholin, glykoolin ja liuenneiden suolojen korroosiosuojausta vastaan.

Polyureapinnoituksen käyttö rakennusalalla

Rakennuspuolella soveltuu teräs- ja betonirakenteiden suojaukseen kuten silloille sekä erilaisiin teräsrakenteisiin.
Lisäksi pinnoitteiden murtovenymä on yli 300%, joten niillä voidaan tehdä tiivis pinnoite myös liikuntasaumojen yli. Tyypillisiä kohteita ovat myös autonpesupaikat ja autopesulinjojen lattiat. Mereen upotettavat teräs- ja alumiinirakenteet, laivojen teräsrakenteet ovat tyypillisiä polyurealla pinnoitettavia kohteita.

Ota yhteyttä ja kysy lisää!

Markku Peltola
toimitusjohtaja
0400 615 706
markku.peltola@loimaankonepaja.fi

Kimmo Raita
myyntipäällikkö / projektinjohto
040 713 37 84
kimmo.raita@loimaankonepaja.fi